racunOd 15. novembra lahko vložite potrebne obrazce za pridobitev cetifikata.

Ko boste izpolnili vse potrebne obrazce in podpisali vsa potrdila, od FURSa dobite svoj certifikat, ki ga namestite v aplikacijo. Vse poteka prek zastopnika. Potem ko vpišete še nekaj osnovnih podatkov, lahko že izdajate fiskalizirane račune.

Na partnerskem portalu za podporo uporabnikom je cel postopek nazorno prikazan - POVEZAVA

POOBLASTILO - Obrazec za dodelitev in preklic zunanjih pooblastil v sistemu eDavki najdete  na tej povezavi.

Vzorce internih aktov pa tukaj.

 

Še nekaj informacij:

Digitalno potrdilo in pooblaščanje

Za delovanje svoje davčne blagajne bo vsak davčni zavezanec potreboval namensko digitalno potrdilo, za katero bo od 15. 11. 2015 dalje lahko oddal vlogo prek portala eDavki. Tisti zavezanec, ki ne uporablja sistema eDavki, pa bo lahko za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastil koga drugega (npr. računovodski servis ali ponudnika davčne blagajne).

Vsi bodoči uporabniki davčnih blagajn, ki še niso registrirani kot uporabniki portala eDavki za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastijo drugo osebo, morda računovodski servis ali ponudnika davčne blagajne. Na spletnih straneh eDavki ali Finančne uprave RS natisnejo obrazec, ki se imenuje »Obrazec za dodelitev in preklic zunanjih pooblastil v sistemu eDavki«, ga izpolnijo (določijo pooblaščenca) in ga pošljejo na finančni urad, kjer imajo registrirano podjetje ali dejavnost. Pooblaščenec bo lahko nato v imenu uporabnika davčne blagajne vložil zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila in ga tudi prevzel.

Vsi zavezanci, ki bodo izdajali račune in so po ZDavPR zavezani k davčnem potrjevanju računov bodo potrebovali namensko digitalno potrdilo pred začetkom gotovinskega poslovanja, saj bodo le z uporabo namenskega digitalnega potrdila lahko v informacijski sistem FURS posredovali podatke o poslovnih prostorih in podatke o izdanih računih.

Pooblastilo

Če davčni zavezanec že ima pooblaščenca za poslovanje preko eDavkov, je treba preveriti, kakšno pooblastilo mu je že bilo dodeljeno. Če je bilo to splošno pooblastilo, ki vključuje tudi nove obrazce, se bo takšno pooblastilo nanašalo tudi na pridobitev namenskega digitalnega potrdila. To pomeni, da davčnemu zavezancu ne bo treba ponovno vlagati novega pooblastila.

Celoten tekst in natančna navodil najdete tukaj >>


Vir: Računovodja.com, 9.11.2015

Pet zvezdic

Privošči si najboljše.

Za nasvet in nakup nas pokliči na številko 01 787 30 25  ali nam piši na naslov podpora@naveza.com.


123 kredit naveza

Hitri kredit za nakup nove računalniške opreme, od 250,00 EUR do 4.000,00 EUR z odplačilno dobo do 36 mesecev.

Preberi več

facebook

twitter

S pravim pristopom, dolgoletnimi izkušnjami in nenehnim izobraževanjem vam lahko pomagamo.

Pišite nam
Positive SSL